passie voor ambacht

Inkoop

Alle reddingssloepen worden door ons zelf zorgvuldig gecontroleerd en ingekocht bij verschillende europese werfen. Veelal hangen ze nog aan de containerschip/cruiseboot als wij ze inkopen

Onze Werf

In gekochte sloepen worden getransporteerd naar onze werf. Hier wordt gestart met de volledige demontage van de sloep.

Demontage

Op onze werf wordt de reddingssloep volledig van zijn oude onderdelen gedemonteerd. De motor, schroefas en zitplaatsen worden verwijderd. Hierdoor blijft er alleen nog de sloep-romp zelf over, waarna er gestart kan worden met de opbouw.

RompSchillen / Schuren

Reddingssloepen zijn opgebouwd uit meerdere oude verflagen. Om tot een goede betrouwbare verflaag te komen is het noodzakelijk om oude verflagen te verwijderen. Met hiervoor speciale apparatuur verwijderen wij de oude verflagen tot de gelcoat. Vervolgens wordt de romp volledig glad geschuurd zodat er kan worden begonnen met een nieuwe duurzame verfsysteem.

Binnen Mal Gieten

Uniek aan onze aanpak is dat wij eennieuwe binnenmal in kleur gieten vooralle reddingsloepen. Dit betekent dat hetvolledig onderhoudsarm wordt en altijdgoed en mooi blijft.

Opbouwen Verfsystemen & Inpersen Binnen Mal

Na het schuren wordt de romp eerst in een epoxy primer gezeten en in totaal 5 lagen weer volledig opgebouwd. Het verfsysteem kan jaren mee en behoeft geen onderhoud. Vervolgens persen we de nieuwe binnen mal in de sloep .